نایلون گیاهی

1397/10/13

نایلون گیاهی جایگزین نایلون های پلاستیکی

آران و بیدگل نیوز: روز 21 تیر ماه، روز جهانی بدون نایلون نام گرفت تا شاید به سیر تکامل تولید ظروف یکبارمصرف پلاستیکی و نایلون که در بین سال‌های 1870 تا 1908 به اوج رسیده بود خاتمه داده شود.ظروف یکبارمصرف پلاستیکی  و نایلون  هایی که منفعت آن خیلی کمتر از ضررهایش است و امروز در کنار سایر عوامل آلودگی محیط زیست نایلون های پلاستیکی تبدیل به بلای جان محیط زیست شده و سرعت نابودی محیط زیست را افزایش داده است.

در ایران آمارها حاکی از تولید سالانه 177 هزار تن پلاستیک است که این رقم معادل 500 تن در هر روز است. آمارهای جهانی نشان می دهد روزانه 3.5 میلیون تن زباله در سراسر دنیا تولید می‌شود که سهم ایران از این تولید به 40 هزار تن در روز می‌رسد. این میزان 15.1 درصد تولید زباله جهان است.

علاوه بر این حدود چهار درصد از تولید نفت در جهان صرف تولید مواد پلاستیکی می شود که در جای خود رقم قابل توجهی است. در واقع تولید پلاستیک در جهان مستلزم مصرف حدود 60 تا 100 میلیون بشکه نفت در هر سال است.

بی تردید حرکت‌هایی نیاز است تا استفاده از پلاستیک کنترل شود در همین راستا از سال 1391 روز 21 تیرماه، روز بدون نایلون با شعار «هر روز یک کیسه پلاستیکی کمتر» نامگذاری شد تا مقدمه ای برای جلب مشارکت‌های مردمی در استفاده کمتر از کیسه‌های نایلونی باشد.

مسئولین مدیریت شهری معتقدند با مصرف نکردن یک نایلون  در هفته در هر خانواده ایرانی می‌توان از مصرف حدود 816 میلیون نایلون  در سال جلوگیری کرد در همین راستا سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران درحال حاضر  استفاده از نایلون پلاستیکی در میادین تره بار مناطق 22 شهر تهران را متوقف کرده و تنها از نایلون بر پایه گیاهی استفاده می شود.


در حال حاضر تمامی میادین و بازارهای میوه تره‌بار شهرداری تهران سعی در استفاده  نایلون هایی با تولید پایه گیاهی و تجزیه پذیر دارند به طوری که درحال حاضر به میزان 4.4 دهم تن در طول یک روز از این نایلون های پایه گیاهی و تجزیه پذیر در میادین استفاده شده و 50 درصد نایلون ها پایه گیاهی دارد.

با تغییر الگو بلای جان محیط زیست را برای همیشه برطرف کنیم

پلاستیک‌ های پایه نفتی با ماندگاری به طور متوسط 300 سال، یک ماده تجزیه ناپذیر محسوب می شوند. این در حالیست که نایلون های تجزیه پذیر با پایه غیرنفتی به طور متوسط از چند هفته الی یک سال تجزیه شده و به طبیعت برمی گردند.

تغییر الگو و کاهش مصرف نایلون ها، ظروف و محصولات یکبار مصرف پلاستیکی و به جای آنها استفاده ازظروف یکبارمصرف بر پایه گیاهی (نشاسته ذرت، سیب زمینی و...) از روش‌ها یی برای کاهش مصرف پلاستیک در زندگی روزمره است.

درحال حاضر در دنیا ظروفی تولید و عرضه می گردد که به طور کامل از نشاسته گیاهی ساخته شده که به آنها زیست تخریب پذیر گفته می شود. سازگاری با محیط زیست، تهیه از منابع اولیه تجدید پذیر و عدم وابستگی به مواد اولیه نفتی، نداشتن هیچ گونه آثار تخریبی بر محیط زیست پس از تجزیه شدن در خاک و مصرف انرژی کمتر در فرایند تولید از مزایای استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی و نایلون های گیاهی تجزیه پذیر است.