باورهای غلط در بازیافت پلاستیک ها

1396/11/18

در مورد بازیافت پلاستیک ها باورهای غلطی وجود دارد که امروز آنها را بررسی می کنیم.


 باور غلط اول: آسیب کردن هر نوع پلاستیک موثر است!

اولین باور غلطی که وجود دارد این است که آسیاب کردن تمام پلاستیک ها برای بازیافت کردن آنها موثر است. اما باید گفت که تنها آسیاب کردن پت است که ارزش افزوده ایجاد می کند و آسیاب کردن سایر پلاستیک ها, نظیر بادی و لاک, مشمع, سبد, دوک و … به تنهایی سود آور نیست و پس از آن باید شستشوی صنعتی انجام شود تا ارزش افزوده ایجاد شود.

باور غلط دوم: خرید و فروش و یا تولید هر نوع گرانولی متداول است!

برخی از مواد پلاستیکی بصورت گرانول و برخی بصورت پرک خرید و فروش می شوند. برای مثال ۹۹% بازار بازیافت پت مربوط به پرک آن می باشد, در حالی که دوستانی که برای اولین بار می خواهند کار بازیافت انجام دهند, به دنبال گرانول کردن هر نوع پلاستیک, از جمله پت می باشند و سوال می کنند آیا دستگاه گرانول پت دارید؟

پلاستیک هایی که اغلب بصورت گرانول به فروش می رسند عبارتند از :گرانول بادی و نایلون ,لوله و تزریقی , های ایمپکت و ای بی اس.

 اما پت بصورت گرانول پت فروخته نمی شود و مستقیما پرک می گردد. از دیگر موادی که به صورت آسیابی خرید و فروش می گردد سبدهای ضایعاتی می باشند. علت این امر این است که دستگاه های تزریق سبد مواد ورودی به صورت پرک می باشند و نیازی به گرانول کردن نیست. این موضوع در ۹۰ درصد موارد صادق است.

از دیگر مواردی که خریدار تمایل به دریافت پرک به جای گرانول دارد ضایعات پا دستگاهی می باشد. این امر به دلیل مطمئن شدن از صحت بار می باشد.

چرا در اغلب موارد از گرانول به جای پرک استفاده می شود ؟

پرک ها سبکتر می باشند و حمل و نقل آنها هزینه بر است.

در اکثر دستگاههای فرآیندی باید از گرانول استفاده کرد و در صورت استفاده از پرک همگن شدن و شکل دهی مواد و تولید قطعه به درستی انجام نمی گردد.


باور غلط سوم: آسیاب چکشی برای انواع پلاستیک ها مناسب است!

آسیاب چکشی متداول است اما برای همه پلاستیک ها مناسب نیست. برای مثال برای پت و نایلون حتما باید از آسیاب شمشیری استفاده کرد؛ ولی برای بادی, آسیاب چکشی کارآمدتر است. 

آسیاب شمشیری, اصطلاحا خاک بار کمتری تولید می کند در حالی که آسیاب چکشی به دلیل نوع تیغه و نوع خرد کردن آن, خاک بار بیشتری و همچنین سر و صدای بیشتری نیز تولید می کند.

همین موضوع موجب صرفه اقتصادی بیشتر آسیاب شمشیری نسبت به چکشی می گردد.

در مورد صدا لازم به ذکر است که در صورت کار مداوم ۸-۱۰ ساعت با آسیاب که اغلب موارد نیز چنین است آلودگی صوتی شاخص مهمی محسوب می شود.