استایرن چیست؟
1396/12/09
استایرن مایعی زلال، شفاف، بی رنگ و با بوی تند است که هم به صورت مصنوعی از مواد نفتی به دست می آید و هم به شکل طبیعی در طبیعت یافت می شود.
استایرن طبیعی در بعضی از سبزیجات، مواد خام و غذاها مانند توت فرنگی، دارچین، گوشت گاو، دانه های قهوه، بادام زمینی، گندم، جو دوسر، هلو و شفتالو وجود دارد. استایرن مصنوعی در ساخت هزاران نوع از محصولات، از ظروف غذا و مواد بسته بندی تا خودرو ، اسباب بازی، بدنه قایق و کامپیوتر و ... بکار می رود.
آیا استایرن موجود در ظرف از طریق غذا یا نوشیدنی به بدن منتقل می شود؟
هنگامی که از ظروف پلی استایرن برای بسته بندی و نگهداری خوراک، آشامیدنی ها، دارو و محصولات بهداشتی استفاده می شود، مقداری استایرن به مواد داخل ظرف مهاجرت می کند و از آن طریق به بدن مصرف کننده انتقال می یابد. ولی این مقدار در مقایسه با مقدار طبیعی استایرن موجود در برخی خوراکی ها، میوه ها و غلات ناچیز است. استایرن موجود در خوراکی ها
جدول زیر مشخص می سازد مقدار استایرنی که با نوشیدن چای در یک لیوان پلی استایرن به وزن 6 گرم به بدن ما منتقل می شود، با استایرنی که از طریق خوردن مواد طبیعی انتقال می یابد چه نسبتی دارد.
به عنوان مثال با نوشیدن یک بطری معمولی ماء الشعیر، استایرنی که به بدن انسان مهاجرت می کند، 250 برابر مقدار استایرنی است که با نوشیدن یک فنجان چای در یک لیوان پلی استایرن به بدن انسان منتقل می شود.