جنگ بریتانیا با پلاستیک
1396/12/05
نخست وزیر بریتانیا، ترزا می، برنامه ای را برای ریشه کن کردن همه مواد زائد پلاستیک قابل اجتناب تا سال 2042 به نمایش گذاشت.
طبق گزارش رویترز, با قرار دادن این طرح جدید زیست محیطی در دستور کار، خانم می قصد دارد خروج از اتحادیه اروپا، رسواییها و انتخابات ناخوشایند بگذراند و محبوبیت حزب محافظه کار انگلیس را بیشتر کند.
در روز 11 ژانویه در مرکز تالابهای لندن این طرح طی یک سخنرانی ویژه توسط خانم می مطرح شد.
در این سخنرانی، خانم می با پر رنگ جلوه دادن آلودگی پلاستیک گفت:
"این که چگونه اجازه تولید این میزان پلاستیک غیر ضروری را می دهیم حتما آیندگان را شوکه خواهد کرد."
با این حال، تنها سیاست جدید فوری، اضافه شدن جریمه 5 پنسی مغازههای کوچک در انگلستان برای کیسههای پلاستیکی بود.
بر خلاف اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی، که جریمهها به طور کامل درتمام سطوح اعمال می شود قبلا در انگلستان این جریمه ها انجام نمی شد
این طرح همچنین سوپرمارکت ها را تشویق می کند که هیچ گونه پلاستیکی نداشته باشند.
قرار است امکان حذف بستهبندی پلاستیکی در قفسه سوپرمارکتها و عرضه مواد غذایی بدون بستهبندی توسط اجرای این طرح بررسی شود.
خانم می در مورد ریشهکن کردن ضایعات پلاستیکی غیر ضروری از تلاش برای کاهش پلاستیکهای یک بار مصرف در محل کار دولت خبر داد و پیشنهاد کرد سایر سازمانهای بزرگ نیز استفاده از این پلاستیکها را برای کارکنان خود ممنوع کنند.
طرح سبز 25 ساله نیز شامل چندین پیشنهاد تحقیقاتی برای گسترش زیستگاههای حیات وحش و مناطق حفاظت شده در امتداد ساحل و ایجاد نظارت قانونی زیست محیطی است.
در پاسخ به سخنرانی خانم می، فدراسیون بینالمللی پلاستیک بریتانیا (BPF) در بیانیه مطبوعاتی گفت:
" مایه تاسف است که دستاوردهای مهمی که صنایع پلاستیک برای بریتانیا به ارمغان آورده، از جمله صد و هفتاد هزار شغلی که در ارتباط با این صنعت ایجاد شده، نادیده گرفته شود. "
این انجمن همچنین به صرفهجویی پلاستیکها در انرژی، کاهش مصرف سوخت در وسایل نقلیه و هواپیماها از طریق کم شدن وزن باربری و کاهش ضایعات مواد غذایی اشاره کرد.
البته BPF در ادامه تاکید کرد:
پلاستیکها نباید در دریاها رها شوند و انگلستان در کنار کشورهای توسعه یافته دیگر، باید بهترین عملکرد را در این رابطه داشته باشد.
BPF افزود:
بسیاری از پلاستیکهای رها شده در اقیانوسها متعلق به "اقتصادهای کمتر توسعه یافته آسیایی هستند، که سیستمهای مدیریت زبالهی بدوی و ناکارآمد دارند".
این انجمن از در پیش گرفتن موضع سختگیرانهتر نسبت به رها کردن زبالهها در محیط حمایت کرد.
طرح پیشنهادی خانم می گروههای زیست محیطی را هم به طور کامل راضی نمیکند.
گاردین مینویسد:
گروههای فشار واکنش مشتاقانهای نسبت به این طرح نشان ندادند و آن را هر چند بلندپروازانه اما فاقد اقدامات فوری برای حل مشکلات پلاستیکی دانستند.
ترزا می میگوید:
"این یک برنامه دراز مدت برای حدود 25 سال آینده است. اما من فکر میکنم این طرح از زبان تمام افراد علاقهمند به محیط زیست و تمام کسانی که میخواهند آن را برای نسلهای آینده حفظ کنند، صحبت میکند."