دمای مناسب برای استفاده از ظروف پلیمری
1396/11/10
آیا می توان ظروف پلیمری را در هر دمایی مورد استفاده قرارداد؟
ظروفی که از پلی استایرن ساخته شده اند از محدوده دمایی بسیار سرد تا بسیار گرم (ظروف بستنی تا فنجان های قهوه) برای سلامتی انسان ضرری ندارند و می توان گفت که بی خطر هستند.
این موضوع در استاندارد ملی ایران به شماره 11547 با عنوان "بسته بندی - ظروف پلی استایرنی" که در اسفند ماه سال 1387 تهیه شده مورد تاکید قرار گرفته است. در این استاندارد ظروف یکبار مصرف پلی استایرنی که مجاز به عرضه اند، می توانند در محدوده دمایی زیر با محصولات خوراکی و آشامیدنی تماس یابند؛ بدون آن که خطری را برای مصرف کننده ایجاد کنند:
الف- تا دمای 40 درجه سانتی گراد در زمان نامحدود
ب- از دمای 41 تا 70 درجه سانتی گراد به مدت 2 ساعت
ج- از دمای 71 تا100 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه
به عبارت دیگر اگر در یک لیوان که تحت ضوابط سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا دارو تولید می شود، چایی داغ که دمای آن حداکثر 100 درجه سانتی گراد است ریخته شود و چای تا 15 دقیقه دمای 100 درجه را حفظ کند، باز خطری متوجه مصرف کننده نخواهد بود. بدیهی است که در شرایط عادی، دمای چای بلافاصله پس از ریخته شدن در لیوان پلی استایرنی شروع به کم شدن می کند تا به دمای محیط یعنی شرایط بی خطر (حالت "الف" فوق، یعنی زمان نامحدود) برسد.